Valls-Llobet

Sunday, February 04, 2007

EL LABERINTO DEL FAUNO
Aquesta es la situació, està dins de un laberint, de molts ciutadans i ciutadanes que observen amb estupefacció les portades desl diaris de avui. Una suposada manifestació contra ETA, es converteix per vergonya de tots, en una manifestació contra el Govern que ha de enfrontar-se amb tothom unit al darrerar contra el terrorisme. Bravo a les forsces del mal introduides fins al inconscient més profond.
Ahir vaig veure la pel·licula del Guillermo del Toro,que us recomano, impactant, dura, tendra, i real com devia ser la vida mateixa dels post quaranta... millor dit com es ja la vida que estan provocant els senyors i senyores del guerra, que s'ens manifesten de formes diverses, trencant treves, o manipulant manifestacions. Com diu Guillermo del Toro, "el fascismo es un monstruo muy real, comparable al que se esconde en el Laberinto. El fascismo te consume palmo a palmo, no tiene que ser fisícamente, pero sí espiritualmente. El fascismo es, en algún sentido, la muerte del alma, como algo que te forzara a hacer elecciones terribles y dejara una marca indeleble en lo más profundo de quienes vivena través de él".
L'odi, el rencor, la venjança i la violencia només porten a la destrucció personal i a la destrucció de la convivència. Que els senyors i senyoes de la guerra, es facin responsables dels enfronatments i de la profonda divisió que estan creant a la societat espanyola.
Cap treva per la pau deiem la setmana pasada, a la plaça de sant Jaume al costat de les dones de Ahostak, i cap treva demana el bisbe Ricardo Blazquez des de el Pais Basc. Davant de la tristessa, de gent reduint un problema politic greu, a uns insults com la manca de collons o la covardia, només ens queda la necessaria xarxa ciutadana cap a la sentasesa i la solidaritat, i treballar dia a dia per retornar les vies democràtiques per la resolució de conflictes. Aquesta setmana pasada que raons de feina he estat amb contacte amb dones i homes de Reus, Tortosa, Tarragona, Valls, Jaén, Granada, i Pineda, us puc ben dir que la ciutadania de cada dia, no es tan manipulable com alguns senyors de la guerra encara es pensen. Les urnes parlaran, pero hem de treballar per fer visibles la veu dels que no volem CAP TIPUS DE VIOLENCIA.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home