Valls-Llobet

Sunday, April 01, 2007

LA MALA SETMANA DE LA POLITICA I DELS FEMINISMES.

Aquest mes de març que semblava iniciar com si de una primavera avançada es tractés, i amb el treball continuat per fer propostes constructives per estimular la participació ciutadana a la vida política, tal com son les que Ciutadans pel Canvi ha proposat per les eleccions municipals( www.pelcanvi.org), ha tingut una mala setmana final.
En la vida política cada proposta feta amb frivolitat, amb crispació, amb desqualificaciones, o amb sectarisme, la pagarem tots junts amb una més gran abstenció. La proposta de el secretari de organització de ERC, quasi posant a subasta publica el càrrec de president de la Generalitat, i llençant a les escombraries, la feina seriosa que ha fet el conjunt del govern de Entesa, ha dinamitat el debat del desenvolupament del estatut, i ha fet fer el ridicul a Catalunya davant la resta de Espanya. Només hi va faltar la pugna sobiranista de CiU, al Parlament, apartant-se de la centralitat de la vida política catalana.
No presentar una postura consensuada amb el nostre Estatut, facilita al màxim els pals a la roda del seu desenvolupament, i la manca de respecte a les propies insiticucions i a la vida democrática, que tants sofriments va costar aconseguir, allunya a la ciutadanía de la vida política i augmenta la confusió dels homes i dones de bona voluntat que volien posar en práctica el seu compromís cívic.
Com confusió es la que ha creat en el món de les dones, l'éxit de un llibre de una expresentadora de la TV pública alemanya(E Herman) que defensa la tornada de la dona a casa, rebutja la emancipació de ladona i fa una crida a que tingui cura de la familia, amb la excusa, de que aixis s'allunyen de la seva feminitat "del principi d'Eva". El que no sap aquesta señora, que no ha predicat amb l'exemple, perque escriu llibres i els promociona, "treballant fora de casa" es que només està fent la feina bruta als cicles económics, que quan falta ma de obra més barata i sumisa, criden a les dones a treballar "per la patria o per les familia", i quan s'inicien cicles en que creix l'atur o el treball precari, s'utilitzen argumentaris mentiders i plens de falacies, per fer creure a les dones de bona voluntat que els homes no estan preparats per les tasques doméstiques, i les han de fer elles per les que estan"naturalment preparades".
Per sort DesiréeNick ha escrit uncontrareplica "Eva go home" en el que desfà el argumentari, i la convida a quedar-se a casa i callada, en lloc de acceptar convidades de la extrema dreta austríaca.
Desitjo que els aires de la Setmana Santa, convidin a la reflexió, a tothom, polítics, i politiques, homes i dones feministes que defensen els drets de les dones a la igualtat de oportunitats, i que el nou trimestre ens permeti exercir els drets de ciutadania amb uns politics al govern i a la oposició, que madurin les seves propostes i les posin en pràctica de una manera responsable. "Catalanisme responsable i ferm" Montilla dixit. Que aixi sia.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home