Valls-Llobet

Sunday, April 22, 2007

VISCA, VISCA, VISCA, 85% DE PARTICIPACIO CIUTADANA A LES ELECCIONS FRANCESAS.

Visca el trencament amb els mal auguris, que deien que la ciutadania, era egoista o passava de tot. Sembla que hem començat a parlar de Politica, i que els debats de la Segolene Royal, propers i directes, han aconseguit recuperar per el Partit Socialista francés, la confiança del electorat perdut. reconec que el Bayrou ha fet tambè una gran campnay i m'agradria com ha dit el Rocard que es poguessin entendre a la segona volta. Crec que s'ha obert un camí de esperança, i que torna a existir un discurs social i democràtic fort.
Coincidint amb aquest dia tant especial, a Italia tambè hi han hagut aconteixements molt importants. El grup La Margarita (centre esquerra), s'ha reunit a Roma, amb la assistencia del President Pasqual Maragall, per acordar la fusió amb els Democrates de esquerra (DI) . Aquets s'han reunit a Florencia amb la Assistencia de Raimon Obiols. Els dos grups han fet l'aposta per unificarse en un sol grup el PARTIT DEMOCRATA, que es un dels grans objectius de Romano Prodi, entre els dos grups sumarian més de un milló de militants. El nou Partit democrata es formalitzaria la primavera del 2008.

La fragmentació dels partits de esquerres era un mal tan endemic a Italia, que havia permes el govern de dretes durant els ultims anys. Les noves formules de treballar a França, Italia i les que ja hem posat en pràctica de forma incipient a Catalunya i potser en el futur a Espanya demostren que El SUD TAMBE EXISTEIX, com diria en Joan Manel Serrat, i que potser podrem trobar noves formules per sumar en el centre esquerra i per posar en practica de veritat les utopies de sempre: La lluita contra les desigualtats i la pràctica de una democracia real. DEMOCRATA ES UNA PARAULA QUE COMPROMET PER ELLA MATEIXA, ha dit el Piero Fassino, secretari del DI. LA DEMOCRACIA REAL ES LA QUE ESTÀ EN PERILL EN LA NOSTRA ÈPOCA.

1 Comments:

  • At 3:34 PM, Blogger jordi said…

    La Margarita forma parte de Grupo Democrata Europeo, más cercano al grupo popular que al grupo liberal. Dificil PNV y PP formen parte del mismo grupo. Cuestiones estética. Los Democratas represnetan una traduci´ñon conservacionista conservadora nordica. a veces logra mayorias con liberles y verdes, al que se suman socialistas. Otras socialistas y conservadores votan juntos.

    Más conservadores que liberales. Se ha de ser muy antiliberal para decir que son de izquierdas.

    Así se entiende la profunda crisis política italiana.

     

Post a Comment

<< Home