Valls-Llobet

Sunday, June 24, 2007

DESPRES DE LES MUNICIPALS...LA DEMOCRÀCIA DELIBERATIVA.

La nova constitució dels ajuntaments democràtics a tot l'Estat espanyol, obre l'espai per poder treballar la participació real de la ciutadanía en l'espai públic, per fer-ho es tan necessaria la presencia de ciutadans i ciutdanes que vulguin exercir el compromís cívic, com la voluntat dels mateixos governs municipals per obrir espais a la participació.
M'han semblat molt interessants els articles del Prof. José Vidal-Beneyto al PAIS, els dos últims dissabtes. En especial el del día 23, "Más allá del voto" en el qué reflexiona sobre la informació superficial i esbiaxada de que disposen els electors per seleccionar els candidats imposats per els partits. per aixó demana recuperar la deliberació com a dimensió capital del exercici electoral, i també com a forma de implicar la ciutadanía a la democràcia.
Aquest serà un dels principals objectius de Ciutadans pel Canvi, després de la seva Convenció el proper dissabte i de fet ja estat la metodologia emprada per prendre les seves decisions. En tot cas es una metodologia que hem de extendre a tots els nivells de les institucions i de les empreses. Com a formula per tornar a tenir persones pensant i decidint. S'acaba el periode de la ciutadania com a corretja de transmissió i comença la de ciutadnia protagonista. O aixi ho desitjo.

1 Comments:

 • At 1:41 PM, Blogger Moisès Rial Medina said…

  Prohibeixen venda d´ "El jueves", per aquesta caricatura del fill de l´hereu de Franco


  Fins aquí podiem arribar. En suposada democràcia, on un d´aquests que han fet un acte judicial de segrestar l´exemplar d´aquesta setmana d´"El jueves", que haurien d´ésser competents en el marc constiucional, recordar-los:

  Article 20 de la constitució espanyola, referint a la llibertat d´expressió
  article 20.1.a)Es reconeixen i es protegeixen els drets a expressar i difondre lliurement els pensaments, les idees i les opinions mitjançant la paraula, l´escriptura o qualsevol altre mitjà de reproducció
  article 20.1.b) Es reconeixen i es protegeixen els drets a la producció i a la creació literària, artística, científica i tècnica
  article 20.2. L´exercici d´aquests drets no pot ser restringit per mitjà de cap tipus de censura prèvia.

  I com els defensors de la monarquia com a símbol anacrònic treure el dret a l´honor, a la intimitat, a la imatge pròpia, recordar que com a personatges públics que entre tots els paguem 8,8 milions d´euros anuals estan exposats a la consideració, debat i expressió lliure d´opinió. O la conclusió és simple: L´estat espanyol, i en aquest cas deixen en evidència que una part representativa de les altes instàncies judicials, encara ni tan sols ha fet el pas cap a la plena transició democràtica, i ens col.loca en països de monarquies on s´asetja la llibertat d´expressió com Xina, Sri Lanka, Egipte, Iran, Turquia...etc que recull informe d´Amnistia Internacional i que en proper informe anual per aquest i d´altres casos obligarà a sortir-hi també l´estat espanyol.

  En concret sota el titular en vermell amb paraules "2.500 euros por niño", que fa referència a l´ajuda que el govern estal va a atorgar a les families per cada fill que neixi, el hereu a la successió monàrquica espanyola diu a la seva dona: "¿Te das cuenta? ¡Si te quedas preñada esto va a ser lo más parecido a trabajar que he hecho en mi vida!".

  Els delictes contra la Corona, previstos en el Codi Penal, poden ésser sancionats amb penes de fins dos anys de presó pels qui cometin calumnies o injuries contra el Rei espanyol o contra els seus descendents.

  La Justícia espanyola demana a sobre al director de la publicació que identifiqui als autors de la caricatura. Així, amb aquest fets anacrònics d´absència de llibertat d´expressió, el republicanisme encara agafarà popularment més força, malgrat la claudicació monàrquica de PSOE,CIU i PP, davant la subordinació als hereus que varen jurar els "principios del movimiento franquista" i els seus descendents. La tercera república, cada cop més aprop com més casos així, com a pas previ a la proclamació de nou de la república catalana independent.

  En Joan Tardà, el diputat al Congrés d´ERC ha reaccionat fent aquestes contundents declaracions.
  Només emplaçar als 285 blocaires de la XARXA REPUBLICANA, com a acte de defensa de la llibertat d´expressió ipropis del republicanisme, instar-los a també reproduir la portada confiscada via internet o al respectiu bloc personal.

  www.llibertats.cat

   

Post a Comment

<< Home