Valls-Llobet

Tuesday, April 12, 2011

SI.....MINISTRE, MILLOR HOSPITALS SENSE MALALTS .....I SENSE PROFESSIONALS.

Sembla que ha sorprès molt al nou govern de Catalunya que la Sanitat fos la partida més gran dels pressupostos de la Generalitat, en especial als consellers d'Economia i Sanitat que formen part del grup de "independents" del govern tripartit (Convergència, Unió i "els millors independents"). No es d'estranyar perquè uns independents que no havien estat diputats no tenien perquè conèixer els pressupostos, però la resta de govern ja tenia llarga experiència, ja que son diputats a l'oposició des de fa molts anys.

Quan el Sr Boi anuncia retallades, a tort i dret, sense cap Pla, ni ordre, ni concert, em recorda un espai de la sèrie SI MINISTRE, en la que el Ministre de Sanitat havia trobat la fórmula màgica per fer quadrar els pressupostos del govern. "Que els hospitals es quedessin sense pacients i sense professionals sanitaris", a ben segur que així deixarien de gastar.

Però la salut no es una despesa sinó una inversió pel futur. Fer salut no es fer sabates, ni les persones son mercaderies.. Salut i Educació son la base del nostre futur, com espècie humana, i les principals raons per les que la majoria dels ciutadans paguen els seus impostos, son precisament el mantenir aquesta nostra gran diferència. A ben segur que el que cal es augmentar l'eficiència de la Sanitat catalana i evitar la duplicitat de càrrecs a dins del servei català de la Salut i el ICS, sistema que ens fa diferents a pitjor de la resta d'autonomies i nacions. Recomanaria al Sr Boi que enlloc de atacar als professionals sanitaris del nostre país que son els que reben salaris mes baixos, de la resta d'Espanya, Portugal i no cal dir que la resta d'Europa, es dediqui a endreçar la seva pròpia casa.

Li proposo una injecció d'Euros inesperada, Calculi quans ansiolítics i antidepressius receptem a Catalunya cada any ,el 85% destinats a les dones catalanes. Faci plans per reduir un 30% aquesta despesa i veurà con pot deixar contractats tots els eventuals actuals i contractar-ne 200 mes.

NI UN PAIS ES UNA EMPRESA, NI LA SANITAT ES UN NEGOCI, però ara necessitem urgentment un mes alt nivell d'intel·ligència. Per ara no sabem on esta el govern dels millors. Vaig posar 3,6 a aquest govern, però qui té un zero absolut es el Conseller de Sanitat.

Felicito al Dr Vilardell perquè ha estat valent a defensar la qualitat de la sanitat catalana.

Aquest President no m'ha decebut.

1 Comments:

  • At 10:33 AM, Blogger J. Andújar said…

    Ni els més intel·ligents ni els més solidaris. Desmuntaran en menys d'un any el que ha costat tant a aixecar.

    Cal fer arribar als ciutadans que la dreta catalana o espanyola no creu en l'Estat del Benestar i que aviat començaran amb el procés de privatització de tots els serveis públics bàsics.

    Una abraçada Carme.

     

Post a Comment

<< Home