Valls-Llobet

Sunday, November 18, 2012

FEDERALISTES


MANIFEST DE FEDERALISTES I ESQUERRES

El dia 8 de Novembre ens varem trobar al Teatre Goya de Barcelona uns quants signants del Manifest Federalista i d'esquerres.  Uns quants signants varem dir algunes paraules per explicar perquè havíem signat i aquestes varen ser les meves:

"Jo vaig fer-me federalista el dia 9 de Març de 1966 quant estàvem tancats als Caputxins de Sarrià, per la Constitució del Sindicat Democràtic d'Estudiants i em vaig prometre a mi mateixa que sempre més lluitaria contra totes les dictadures i tots els totalitarismes.
Com Pi i Margall crec que el Federalisme es el sistema més lògic de convivència en la diversitat i en el que més s'acomoda als essers humans i a la naturalesa de homes i dones. Malgrat que la dreta que parla des de les cavernes considera que FEDERAR es SEPARAR, sabem que federar es compartir, confiar, fer junts projectes per millorar el futur.  A l'any 2008 un nombrós grup de federalistes de tot l'Estat espanyol varem redactar un Manifest "Construint l'Espanya Federal" que encara podeu llegir a la www.españafederal.es, en les que es varen recollir més de 800 signatures del món acadèmic de la societat civil.

Durant quatre anys hem fet varis seminaris  per elaborar les Bases per un Canvi de la Constitució en el terreny fiscal, econòmic, lingüístic, sectorial, municipal, cultural,...i ja estan redactades amb debat entre nombrosos acadèmics i professionals. No improvisem com altres.

Hem decidit constituir-nos amb una Associació de Federalistes en Red, amb una web  www.laideafederal.org. Porto salutacions del grup promotor inicial: Del seu president Ramon Maiz (Galizia), Fernando Vallespin ( Madrid), Javier Perez Royo ( Andalusia),  Joan Romero ( Valencia), Luis Moreno ( Madrid), Enrique del Olmo ( Madrid), i Juanjo Lopez Burniol (Catalunya). Precisament els hi porto una salutació cordial del Sr Ramon Maiz  en forma de poema, Es una cançó que els federalistes d'Alcoy van dedicar al 1869 als seus companys que anaven a ser afusellats a Valencia. Els hi llegiré una part.

Olvídate del mal i la derrota
ya no eres hez ni barro
eres humano, más que humano
eres republicano
y federal.

L'Associació de Federalistas en Red proposa un Canvi de Constitució, que permeti l'articulació de autogovern i govern compartit, la unió en la diversitat (nacional, llengües, cultures), i amb un clar equilibri entre la igualtat i la solidaritat. Només el model federal pot garantir una eficàcia de govern, en un mon canviant.  Defensem que la cultura federal es l'única que no es excloent, que treballa amb empatia i no amb ressentiment, més política i més Europa enfront dels mercats. La passió federal es la forma de mantenir la salut. Sempre he defensat que la salut es l'Autonomia personal, solidaria i joiosa i per això us recomano el federalisme com una forma saludable d'organitzar-nos la vida. Més autonomia, més autogovern, més federalisme es més salut. Us convido a fer salut.
   

3 Comments:

  • At 11:49 AM, Blogger Marmaria said…

    This comment has been removed by the author.

     
  • At 11:54 AM, Blogger J. Andújar said…

    Doncs fem Salut!
    Una abraçada.

     
  • At 1:12 AM, Blogger Unknown said…

    When you hire professional painting services wallpainterservices.com in Dubai, you can enjoy peace of mind that the final result will always be perfect. These professionals know the blending of different colors giving your home a glamorous look. They will make sure that paint is not splattered on unwanted areas.

     

Post a Comment

<< Home