Valls-Llobet

Monday, December 08, 2008

30 ANYS DESPRES DE LA PRIMERA CONSTITUCIÓ EL 88% DELS ESPANYOLS I ESPANYOLES CREUEN QUE S'HA DE MODIFICAR.

Estic amb la majoria que creu que s'han de modificar algunes parts de la nostra Constitució, encara que he vist amb molt poc entusiasme al President de govern i no cal dir-ho a tots els entusiastes del PP que després de no haver-la votat, l'han convertit en paraula intocable.
Crec que la persistencia de la ciutadania pot provocar canvis. En tot cas voldria adjuntar el meu article per el butlletí 100 de CpC, que us recomano visitar a la web: www.pelcanvi.org

MES PASSIÓ CÍVICA

Sempre agrairé l’audàcia que va tenir Pasqual Maragall quan ens va proposar constituir una xarxa de ciutadans i ciutadanes que volguessin treballar per els canvis democràtics, a Catalunya, a Espanya i al món. Potser molts van pensar que només era una xarxa instrumental per guanyar unes eleccions, però hi hem trobat gust al exercici presencial o virtual de la democràcia deliberativa, sens pors, sense jerarquies i només amb la riquesa dels arguments i de la paraula.
Encara que varem ajudar a fer els canvis de govern a Catalunya, queda encara molta feina per fer per millorar la qualitat de la nostra democràcia i per tornar a cada ciutadà i ciutadana la responsabilitat política que li dona la categoria de persona i que li ha estat escamotejada, amb una democràcia que només vota cada quatre anys i es desentén del resultat i l’avaluació de les politiques públiques que es fan.
Desitjaria que la nova etapa de Ciutadans PEL CANVI, fos per poder encomanar cada vegada a mes sectors de la ciutadania, la passió cívica, la passió per el pensament i per la acció política, la passió per els canvis en les formules per exercir la democràcia, la passió per donar-nos les lleis que ens permetin ser persones mes autònomes i mes lliures. Desitjaria també que els socis i sòcies de Ciutadans pel canvi, creixin amb audàcia i exerceixin la passió per la democràcia, amb transparència, sense manipular a ningú i demostrant que es possible tenir una professió i al mateix temps exercir el compromís cívic.
En un mon globalitzat i amb la crisi econòmica que vivim i viurem els propers anys, la possibilitat de tenir un espai per la ciutadania activa, es una riquesa i es un exercici de responsabilitat política. Fins i tot els que no creien en les funcions dels estats i de la política, han hagut de reconèixer que serà necessària la política en el futur. En diuen regulació, però es política. Res del que es polític ens ha de ser aliè. Cap injustícia, cap desigualtat i cap violència ens ha de deixar indiferents. Endavant i bona feina.
Carme Valls-Llobet

0 Comments:

Post a Comment

<< Home