Valls-Llobet

Wednesday, September 24, 2008

"Jo soc altre"
Deia Rimbaud en búsqueda de la seva identitat poética.
Sobre aquesta búsqueda de la propia identitat Roger Bartra, antropoleg de la neurobiologia, fill d'exilats catalans a Mèxic, ens convida a reflexionar que la consciència de la nostra identitat individual s'extèn i abarca als altres. "El poeta ens recorda que la consciència neix del sofriment i de la assimilació d'aquest sofrir mitjançant el concurs d'altres, gràcies a que ens confonem amb ells per afirmar la nostra identitat caduca. Així perdem l'ànima peró guanyem consciència".
Els essers més conscients seràn doncs els que mes han patit, i entenc mes la espontània solidaritat de les dones, els emigrants, els exclosos, la gent gran, i els denominats perdedors.
En els ulls dels nens i nenes de sis i set anys de la sala de Oncologia pediàtrica a on hi vaig arribar amb 20 anys, hi vaig veure una clara consciència de la vida ... i de la mort. He après que nomès els insconcients pretenen construir el seu jo aillats i en solitari i pretenen saber sempre que han de fer, i manipulen el que han de pensar els altres. Els essers conscients son sempre una mica altres.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home